Трамп та Меркель посварилися через російський газ
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп та Меркель посварилися через російський газ

Трамп та Меркель посварилися через російський газ
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Таїп Ердоган розповів, що він разом з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель під час саміту НАТО в липні посварилися з американським лідером Дональдом Трампом через російський газ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Milliyet.

 За словами Ердогана, на саміті НАТО в Брюсселі президент США Дональд Трамп звинуватив учасників у тому, що вони "годують Росію". Турецький лідер зауважив, що голова Білого дому не згадав Туреччину "з ввічливості" і, своєю чергою, посперечався з американським президентом.

"Але я не витримав і відповів, що ми отримуємо 50% нашого природного газу з Росії, і якщо ми не будемо його купувати, то наші громадяни будуть мерзнути взимку", - сказав Ердоган.

Він додав, що Меркель також заступилася за поставки російського газу, заявивши, що Німеччина закуповує у Росії 38% свого газу.

Нагадаємо, 18 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що продовження газопроводу Турецький потік може пройти через Угорщину в обхід українських територій. У свою чергу Орбан сказав, що домовився з російською стороною про постачання газу на 2020 рік.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія збереже транзит газу в Європу через Україну, незважаючи на будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?