Меркель прокоментувала переговори з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель прокоментувала переговори з Путіним

Меркель прокоментувала переговори з Путіним
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель повідомила, що вже наступного місяця разом з президентом РФ Володимиром Путіни обговорить ситуацію в Сирії, зокрема у регіоні Ідліб. Окрім того, в переговорах також будуть брати участь французський та турецький лідери - Еммануель Макрон та Реджеп Таїп Ердоган.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Канцлерка підкреслила, що вже поговорила про ситуацію в останньому повстанському регіоні Сирії Ідліб з президентом Туреччини 21 вересня

"Ми виступаємо за те, щоб відбулася чотиристороння зустріч, оскільки ситуація все ще нестабільна. Президент Туреччини, російський президент, президент Франції і я. Ми прагнемо зробити це в жовтні", - сказала вона на спільній прес-конференції з Ердоганом.

 Варто зазначити, що цю ідею раніше запропонувала турецька влада. Як відомо, президент Сирії Башар Асад за вирішальної підтримки Москви та Ірану повернув собі контроль над більшістю територій, втрачених після початку громадянської війни у 2011 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  влада Франції заявила про готовність завдати удару по Сирії, якщо Росія і армія Асада використують в провінції Ідліб хімічну зброю. Про це заявив глава Генштабу збройних сил Франції генерал Франсуа Лекуантр.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?