Росія згодна: Лавров в ООН назвав умову Кремля для введення миротворців на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія згодна: Лавров в ООН назвав умову Кремля для введення миротворців на Донбас

Росія згодна: Лавров в ООН назвав умову Кремля для введення миротворців на Донбас
Джерело:  online.ua

Москва згодна на введення миротворчої місії на Донбас, але тільки в якості охорони для спостерігачів ОБСЄ.

Про це заявив глава МЗС Росії Сергія Лавров в ході виступу на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми підтримуємо діяльність місії ОБСЄ в Україні, готові надати її спостерігачам оонівську охорону. Росія згодна на введення миротворців ООН на Донбас, але тільки на лінію дотику", - заявив Лавров.

Він в черговий раз розкритикував наміри України і її західних союзників ввести миротворців ООН на всю окуповану територію Донбасу. Лавров знову звинуватив Київ у зриві Мінських угод, вважаючи, що миротворча місія на сході України суперечить мирним домовленостям.

"Замість виконання мінських домовленостей, замість діалогу з Донецьком і Луганськом Київ тішить себе ілюзіями про введення на Донбас окупаційних сил за підтримки Заходу", - додав Лавров.

При цьому українська влада підкреслює, що переговори з бойовиками неможливі, так як вони не є стороною конфлікту, а лише представниками окупаційних "адміністрацій" Росії і діють за вказівками Кремля. У Києві наполягають на тому, щоб миротворці ООН були введені на всі окуповані території, включаючи неконтрольовані ділянки кордону України з Росією, так як тільки миротворча місія зможе стати твердим гарантом досягнення миру.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна, Німеччина, США і Франція готують спільну резолюцію про введення миротворчої місії ООН на Донбас. Цей документ буде представлений на голосування Ради Безпеки ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?