Життя Асада стане нестерпним: США готують жорсткі санкції проти Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Життя Асада стане нестерпним: США готують жорсткі санкції проти Сирії

Життя Асада стане нестерпним: США готують жорсткі санкції проти Сирії
Джерело:  Reuters

Вашингтон введе жорсткі санкції проти Сирії, якщо Башар Асад продовжить свою політику і не стане працювати над новою Конституцією країни для відновлення миру. США пригрозили створити для офіційного Дамаска "стратегію ізоляції", навіть якщо в Радбезі ООН будуть проти цього.

Про жорсткі наміри США повідомив спецпредставник держсекретаря США по Сирії Джеймс Джеффрі, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Якщо режим Асада так робить, ми вважаємо, що тоді можемо піти тим шляхом, по якому ми пішли колись щодо Ірану ще до ядерної угоди, і введемо дійсно жорсткі міжнародні санкції проти Сирії", - заявив Джеффрі.

Він підкреслив, що навіть якщо Рада Безпеки ООН буде проти введення жорстких санкцій проти Сирії, Вашингтон реалізує їх через своїх азіатських союзників в Європейському Союзі.

"Вашингтон зробить так, щоб життя уряду Сирії «було настільки нестерпним, наскільки це можливо»", - підкреслив представник Держдепу США.

Слід зазначити, що в даний час вже діє багато санкцій США проти сирійських компаній і фізичних осіб. Але американська влада запевняє, що Вашингтон не збирається зупинятися і буде домагатися своїх цілей в регіоні шляхом введення санкцій і дипломатичного тиску.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постпред США при ООН Ніккі Хейлі стверджувала, що Білий дім не працює над тим, щоб усунути Башара Асада з поста президента Сирії. Вона вважає, що сирійський народ не довірить Асаду управління країною, тому його відставка - лише питання часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?