Кучма відмовився від переговорів по Донбасу: названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Кучма відмовився від переговорів по Донбасу: названа причина

Кучма відмовився від переговорів по Донбасу: названа причина
Джерело:  online.ua

Колишній український президент Леонід Кучма вирішив піти з посади представника України в Тристоронній контактній групі по мирному врегулюванню ситуації на Донбасі в Мінську. Останній раз участь в засіданні ТКГ по Донбасу Кучма прийме 2 жовтня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-секретарку екс-президента України Дарку Оліфер.

Оліфер уточнила причини відмови Кучми від участі в переговорах по Донбасу. також вона зазначила, що всі подальші кадрові рішення з питання нового представника України в ТКГ в Мінську по Донбасу є прерогативою українського глави.

Прес-секретарка зазначила, що Кучма вирішив вийти з переговорного процесу через свій поважний вік. Вона нагадала, що влітку 2018 роки йому виповнилося 80 років, назвавши цей вік "критичним".

"Коли мені треба зупинитися ... Коли я досягну критичного віку, я повинен прийняти таке рішення. Коли я приїжджаю додому, я дві доби відходжу від цих зустрічей, а там перед кожною зустріччю обов'язково таблетку заспокійливу під язик ... Там дуже важкі розмови", - раніше в інтерв'ю заявляв Кучма, нагадавши, що працює представником України в ТКГ на громадських засадах понад чотири роки.

Також Оліфер додала, що можливо наступником Кучми в мінському переговорному процесі стане дипломат Руслан Демченко, який є радником Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кучма назвав єдиний план, який допоможе повернути на Донбас справжній мир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?