ООН прийме резолюцію по Криму і визнає Росію окупантом: Порошенко виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН прийме резолюцію по Криму і визнає Росію окупантом: Порошенко виступив з важливою заявою

ООН прийме резолюцію по Криму і визнає Росію окупантом: Порошенко виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Генасамблея ООН прийме резолюцію по Криму, в якій визнає Росію окупантом українських територій. У документ буде також включено питання по українським політв'язням.

Про це повідомив український глава Петро Порошенко, передає ONLINE.UA.

Те, що в ООН приймуть важливу резолюцію по Криму, Порошенко назвав своїм головним результатом участі в Генасамблеї. Він підкреслив, що заручився підтримкою багатьох світових лідерів, з якими провів переговори на полях ГА ООН.

"Результатом моєї участі в Генеральній асамблеї ООН і зустрічей зі світовими лідерами стало запевнення про зміцнення єдності в світі для солідарності з нашою державою. Точно буде прийнята Резолюція ООН по Криму, в якій Росія буде названа державою, яка окуповує українську територію", - підкреслив Порошенко.

У МЗС України уточнили, що проект резолюції по Криму і окупації українських територій з боку Росії буде готовий до кінця року. Після цього документ буде представлений на розгляд Генасамблеї ООН.

Також Порошенко повідомив, що американська сторона передала йому декларацію про невизнання США анексії Криму Росією. Він зазначив, що цей документ буде розміщений в офісі президента України.

"Якщо ми будемо підтримувати тиск, то Крим стане нестерпним тягарем для Москви, і агресія втратить для Кремля будь-який сенс. Росія почала платити за безвідповідальну поведінку, за нелегальну анексію Криму, агресію на Сході моєї країни. Санкції працюють і їх необхідно підсилити", - додав Порошенко, коментуючи важливий документ, який підтверджує солідарність і підтримку країн Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава російського МЗС РФ Сергій Лавров на засіданні Генасамблеї ООН заявив про згоду Росії на введення миротворців на Донбас, але тільки за умови їх обмеженого мандату. Кремль готовий піти тільки на те, що миротворча місія буде надавати охорону спостерігачам ОБСЄ і тільки на лінії розмежування конфлікту на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?