Потрібно припинити бігати по колу: в Німеччині зажадали реформувати Радбез ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно припинити бігати по колу: в Німеччині зажадали реформувати Радбез ООН

Потрібно припинити бігати по колу: в Німеччині зажадали реформувати Радбез ООН

Німеччина вимагає провести реформу Радбезу ООН, який не змінювався з 1945 року. Німецька влада закликала невідкладно посилити Організацію Об'єднаних Націй, так як цього давно хоче большість країн-членів ООН, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас звернув увагу на те, що з дня заснування Радбезу ООН населення на планеті збільшилася в три рази, а число членів ООН зросла майже в чотири рази.

"Нам слід було б припинити бігати по колу і нарешті почати реальні переговори про реформу - так, як того давно бажає переважна більшість країн-членів", - заявив Маас під час виступу на Генасамблеї ООН.

Слід зазначити, що з 2019 року Німеччина стане одним з десяти непостойнних членів Радбезу ООН на два роки. Постійними членами організації як і раніше залишаться - Росія, США, Велика Британія, Китай і Франція. Представники цих країн мають право блокувати будь-які рішення Радбезу, до чого неодноразово вдавалася російська сторона. Німеччина ж вже багато років прагне стати постійним членом Ради безпеки ООН, але поки безрезультатно.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Петро Порошенко назвав своє головне досягнення на Генасамблеї ООН. Він переконаний, що своєю участю він домігся точного прийняття важливою резолюції по Криму, в якій ООН визнає Росію окупантом українських територій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?