На Facebook здійснена хакерська атака: керівництво зізналося в новому масштабному витоку даних
Категорія
Технології
Дата публікації

На Facebook здійснена хакерська атака: керівництво зізналося в новому масштабному витоку даних

На Facebook здійснена хакерська атака: керівництво зізналося в новому масштабному витоку даних
Джерело:  online.ua

На популярну соціальну мережу Facebook здійснена потужна хакерська атака, яка торкнулася майже 50 млн облікових записів користувачів. Про новий масштабний виток даних повідомило керівництво соцмережі, передає ONLINE.UA.

Відзначається, що хакери під час атаки на Facebook експлуатували вразливість в коді Facebook, що вплинуло на "Переглянути як" - функцію, яка дозволяє людям бачити, як виглядає їхній власний профіль для іншого. Ця вразливість дозволила їм заволодіти даними десятків мільйонів користувачів соцмережі.

У Facebook запевнили, що вже виправили уразливість, яка дозволила допустити новий машстабний виток даних користувачів. У соцмережі продовжують аналіз кібератаки.

У компанії також додали, що вже оновили маркери доступу не тільки для постраждалих від хакерської атаки акаунтів, а й ще для 40 млн облікових записів, які за останній рік переглядали через функцію "Перегляд як".

"Як результат, близько 90 мільйонів чоловік тепер повинні знову увійти в Facebook або будь-який офіційний додаток компанії. Після того, як вони увійдуть в систему, користувачі отримають сповіщення у верхній частині свого каналу новин з поясненнями, що сталося", - розповіли в соцмережі.

Також в Facebook підкреслили, що поки не знають, хто стоїть за потужною хакерською атакою і звідки вона була організована. Не відомо керівництву соцмережі і то, чи встигли зловмисники використовувати облікові записи в своїх цілях або отримати доступ до інформації з акаунтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співзасновник WhatsApp Брайан Ектон зізнався, що продав приватність своїх користувачів в обмін на велику вигоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?