Паспортний скандал на Закарпатті: Порошенко нарешті відреагував на ситуацію
Категорія
Політика
Дата публікації

Паспортний скандал на Закарпатті: Порошенко нарешті відреагував на ситуацію

Паспортний скандал на Закарпатті: Порошенко нарешті відреагував на ситуацію
Джерело:  interfax.com.ua

Український президент Петро Порошенко нарешті відреагував на паспортний скандал на Закарпатті. Він заявив, що захищатиме інтереси українців, незалежно від їх місцезнаходження, підкресливши, що згоден з усіма заходами, які пропонує застосувати МЗС України щодо Угорщини, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Моя позиція як президента: я буду захищати українських громадян, де б вони не були - на сході, на заході ... Захищаючи наших громадян, я захищаю суверенітет нашої держави. Так само, як ми поважаємо суверенітет інших держав, ми вимагаємо такої ж поваги", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше СБУ почала розслідування за фактом видачі угорських паспортів на Закарпатті. За результатами перевірки, всіх українців, будь-то мери, губернатори, міністри, пенсіонери або військовослужбовці, позбавлять українського громадянства, так як це передбачено законодавством.

"Кримінальне провадження у зв'язку з фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини в Берегові Закарпатської області розслідується за статтею про державну зраду. Відомості внесені в ЕРДР по ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Це попередня правова кваліфікація", - раніше пояснювали в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

У той же час влада Угорщини не визнає порушень з боку консула, який видавав угорські паспорти на Закарпатті. У Будапешті не вважають, що цей факт підтверджує порушення Угорщиною суверенітету України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто пригрозив, що Будапешт прийме аналогічних заходів, якщо Київ зважиться вислати угорського консула в Береговому. З даною заявою він виступив перед відльотом на засідання Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, коментуючи паспортний скандал на Закарпатті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?