США пригрозили Росії морською блокадою
Категорія
Політика
Дата публікації

США пригрозили Росії морською блокадою

США пригрозили Росії морською блокадою
Джерело:  online.ua

США можуть заблокувати морські шляхи сполучення Росії, щоб перешкодити її енергопоставкам в країни Близького Сходу. У Вашингтона є можливості влаштувати Росії морську блокаду.

Про це заявив міністр внутрішніх справ США Райан Зінке, передає ONLINE.UA з посиланням на Washington Examiner.

Морською блокадою Росії США мають намір запобігти контролю цієї країни над енергопостачанням в країни Близького Сходу, як це в даний час відбувається в Європі. За словами Зінке, причиною присутності Москви в близькосхідному регіоні є саме продаж нафти, від якої залежить економіка Росії.

"У США, з нашим флотом, є така здатність стежити за тим, щоб морські шляхи були відкриті і, якщо необхідно, блокувати їх, щоб переконатися, що російська енергія не виходить на ринок", - підкреслив глава МВС США.

Зінке також зазначив, що США є найбільшим виробником нафти і газу в світі. Він також додав, що існує військовий варіант впливу на Росію, яка намагається зробити залежним Близький Схід від своїх енергоресурсів. Але, за словами міністра, США мають намір реалізувати економічний варіант тиску на Москву, за допомогою якого вдасться витіснити російські енергоресурси з ринку. Ці заходи тиску Вашингтон може застосувати до Росії і Ірану.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США визнали неможливість введення суворих санкцій проти Росії по іранському сценарію. У Мінфіні США пояснили, що не можуть "карати" Москву, як Іран і КНДР, через те, що російська економіка добре інтегрована в світову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?