У США "покарали" Ілона Маска за твіт: він покине важливий пост в Tesla і виплатить величезний штраф
Категорія
Технології
Дата публікації

У США "покарали" Ілона Маска за твіт: він покине важливий пост в Tesla і виплатить величезний штраф

У США "покарали" Ілона Маска за твіт: він покине важливий пост в Tesla і виплатить величезний штраф
Джерело:  Bloomberg

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) прийняла радикальне рішення по голові Tesla Ілону Маску за його твіт про готовність викупити всі акції компанії і виведення її з біржі. Ілон Маск повинен піти з поста голови ради директорів компанії-автовиробника і виплатити штраф у розмірі 20 млн доларів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Відзначається, що після угоди у справі про звинувачення Маска в шахрайстві, бізнесмен залишиться виконавчим директором Tesla, а до складу директорів Tesla будуть обрані два нових незалежних представника.

За даними джерела, Ілон Маск поки офіційно не підтвердив своє звільнення з посади голови ради директорів Tesla, але в компанії погодилися на угоду, не визнаючи і не заперечуючи доводи американської влади. Раніше сам Маск всі пред'явлені йому звинувачення Комісії з цінних паперів і бірж США заперечував, називаючи їх "несправедливими" і запевняючи, що він завжди був чесний по відношенню до інвесторів.

Нагадаємо, претензії комісії до Ілону Маску виникли після того, як він написав твіт в соцмережі про готовність викупити всі акції компанії з ринку по 420 доларів за штуку. Тим самим, на думку комісії, він ввів в оману інвесторів, так як у Маска нібито не було підстав робити подібні заяви.

Слід зазначити, що 28 вересня на тлі повідомлень про справу проти Маска статок бізнесмена, як підрахував Bloomberg, зменшилася на $ 1,5 млрд. Акції Tesla в цей день падали на Нью-Йоркській біржі майже на 14% до $ 265,03 за один цінний папір .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск зізнався, хто хоче викупити Tesla.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?