Масове отруєння водою на Донбасі: до катастрофи причетна Росія
Категорія
Події
Дата публікації

Масове отруєння водою на Донбасі: до катастрофи причетна Росія

Масове отруєння водою на Донбасі: до катастрофи причетна Росія
Джерело:  online.ua

У масовому отруєнні людей водою в окупованій Макіївці винна Росія, яка постачала хлор на Макіївську фільтрувальну станцію для очистки води.

Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ), передає ONLINE.UA.

Відзначається, що відомство вже направило звернення в ОБСЄ з проханням провести розслідування в Макіївці і з'ясувати причини масового отруєння населення, в результаті якого, за даними окупантів, в лікарнях перебувають понад 40 осіб, з яких 31 дитина.

Правозахисники при цьому повідомляють в соцмережах, що кількість отруєних водою в Макіївці досягає 117 осіб, з яких десятки дітей. Вони також публікують моторошні фото, які красномовно свідчать про катастрофичну ситуацію з дезінфекцією води в Макіївці.

Раніше повідомлялося, що причиною масового отруєння водою в Макіївці став марганець, який окупанти використовували для дезінфекції води через брак хлору. Ситуація з отруєнням людей в Макіївці торкнулася жителів двох районів - Гірницький і Радянський, в лікарні яких продовжують звертатися місцеві жителі з симптомами отруєння.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше окупанти Криму скасували НС в Армянську, де стався викид хімічних речовин в повітря, і повернули в місто дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?