Ще один президент зібрався до Путіна за допомогою: названі причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще один президент зібрався до Путіна за допомогою: названі причини

Ще один президент зібрався до Путіна за допомогою: названі причини
Джерело:  online.ua

Після загострення ситуації на кордоні Сербії та Косово сербський лідер Олександр Вучич зібрався попросити допомоги у президента Росії Володимира Путіна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

Вучич зазначив, що мова йде не про військову допомогу, таку як Росія надає Сирії. Президент Сербії запевнив, що не хоче великих військових зіткнень, підкресливши, що буде робити все можливе, щоб зберегти мир.

Відзначається, що Вучич проситиме допомоги Путіна під час візиту в Москву. Їх переговори заплановані на 2 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Вучич привів армію країни в бойову готовність через Косово. Це сталося після того, як косовський спецназ ROSU зайняв Центр екології та розвитку в Зубін-Потоці, оточивши водосховище і зайнявши гідроелектростанцію "Газіводе", яка входить в сербську енергосистему.

Нагадаємо, в 2008 році Косово проголосило незалежність від Сербії, однак Белград відмовився це визнати. В останні місяці Белград і Приштина активно обговорюють "компромісне рішення", пов'язане з коригуванням меж і обміном територіями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президенти Сербії і Косово Олександр Вучич і Хашим Тачі публічно заявили, що готові до зміни кордонів заради досягнення історичного мирного врегулювання конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?