Україна важлива для всього Заходу: в Польщі виступили з несподіваною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна важлива для всього Заходу: в Польщі виступили з несподіваною заявою

Україна важлива для всього Заходу: в Польщі виступили з несподіваною заявою
Джерело:  online.ua

Україна важлива не тільки для економіки Польщі, а й для західних країн, які зазнають збитків на тлі зростання впливу Китаю. Україна може забезпечувати західні ринки сировиною, щоб знизити зростаюче значення Китаю в світовій торгівлі.

З такою несподіваною заявою виступив заступник глави МЗС Польщі Бартош Цихоцький, передає ONLINE.UA з посиланням на РАР.

На думку Цихоцького, Україна є важливим економічним партнером для багатьох країн Заходу. Він також зазначив партнерство Києва і Варшави, які, на його думку, можуть забеспечити ринок своєю сировиною, замінивши єю китайські поставки.

При цьому Цихоцький вважає, що і Польща займає важливе місце в економіці України. Він порівняв роль Польщі в Україні з "планом Маршалла" у відновленні Західної Європи після Другої світової війни. Заступник голови МЗС Польщі зазначив, що українці за 2017 рік перевели не менше 12 млрд злотих, зароблених в Польщі. Ця сума, за твердженням Ціхоцького, становить 3-4% від ВВП України.

Крім того, Цихоцький зазначив, що Польща постійно підтримує Україну в її інтеграції в Європу і в прагненні побудувати незалежність і стабільний розвиток. Зокрема, Польща, яка є непостійним членом Ради Безпеки ООН, закликає до розміщення миротворчої місії на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Польща несподівано вступилася за Україну в Радбезі ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?