Шокуюча цифра: названа кількість загиблих в результаті операції РФ у Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Шокуюча цифра: названа кількість загиблих в результаті операції РФ у Сирії

Шокуюча цифра: названа кількість загиблих в результаті операції РФ у Сирії
Джерело:  online.ua

В результаті участі РФ у сирійській війні жертвами ударів російської авіації протягом 3 років стали понад 18 тисяч осіб, в тому числі близько 8 тисяч цивільних осіб, з них 3135, - діти і жінки.

Ці шокуючі дані опублікувала правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights, передає ONLINE.UA.

Як зазначається в повідомленні правозахисників, участь російської сторони у військових операціях спільно з військами режиму Башара Асада за цей час спричинила "тисячі жертв і поранених".

"Спостерігачі зафіксували загибель 1936 дитини віком до 18 років, 1 199 жінок старше 18 років, 4853 чоловіків і підлітків, 5233 члена організації "Ісламська держава" і 4875 - бойовиків та ісламських угруповань (Хайяат Тахрір аль-Шам, Туркестанської ісламської партії та ін.)", - сказано в повідомленні.

 Окрім того, уточнюється, що за період участі РФ у військових діях режим президента Башара Асада збільшив площу, підконтрольну уряду, до двох третин Сирії. Варто зазначити, що 3 роки тому влада Сирії контролювали лише 26% території країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постпред США при ООН Ніккі Хейлі стверджувала, що Білий дім не працює над тим, щоб усунути Башара Асада з поста президента Сирії. Вона вважає, що  сирійський народ не довірить Асаду управління країною, тому його відставка — лише питання часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?