Євросоюз стає в'язницею: відомий політик порівняв ЄС з СРСР
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз стає в'язницею: відомий політик порівняв ЄС з СРСР

Євросоюз стає в'язницею: відомий політик порівняв ЄС з СРСР
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант, коментуючи позицію Євросоюзу щодо угоди Brexit, заявив, що ЄС перетворюється на "в'язницю" і уподібнюється до СРСР, який не давав державам-членам союзу виходити з нього, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.

Британський дипломат переконаний, що лідери ЄС "відвернулися від ідеалів європейської мрії".

"ЄС був створений для того, щоб захищати свободу. Це Радянський Союз нікому не давав його покинути. Урок історії абсолютно ясний: якщо ви перетворите ЄС з клубу в тюрму, то прагнення покинути її не зменшиться, а буде лише зростати, і ми не будемо єдиним в'язнем, який захоче втекти з полону", - розповів він.

Варто зазначити, що Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року, проте переговори між Лондоном та Брюсселем щодо умов виходу все ще тривають.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Хант заявив, що ЄС вже домовився про режим санкцій за застосування хімічної зброї. Дипломат наголосив, що тепер Британія буде тиснути на партнерів, щоб цей режим якомога швидше ввести в дію щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?