Переговори Порошенко та Меркель - з'явилися подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори Порошенко та Меркель - з'явилися подробиці

Переговори Порошенко та Меркель - з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонні переговори із канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Вказано, що сторони обговорили перспективи продовження санкцій проти РФ та необхідність звільнення українських політв'язнів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-служба глави держави.

Окрім того, вказано, що лідери держав обговорили ситуацію на Донбасі. Президент наголосив на важливості активізації зусиль для звільнення всіх українських заручників, включно з Олегом Сенцовим та Романом Сущенком.

"Порошенко і Меркель домовилися продовжити миротворчі зусилля і контакти на найвищому рівні для звільнення українських територій від російської агресії. Вони також обговорили питання двостороннього порядку денного, в тому числі енергетичної безпеки, та порядок денний візиту Ангели Меркель до України, який відбудеться цієї осені", - сказано в повідомленні

Нагадаємо, нещодавно німецька політикиня поінформувала Порошенка про результати її переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, які відбулися напередодні в Берліні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ході переговорів очільника Кремля Володимира Путіна з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель  було вирішено, що зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії  в "нормандському форматі" пройде в Парижі, проте дата саміту поки не визначена.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?