На Порошенко подали до суду - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

На Порошенко подали до суду - відома причина

На Порошенко подали до суду - відома причина
Джерело:  online.ua

Громадська організація "неурядова організація верховенство права" подала до суду на президента України Петра Порошенка щодо звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання автокефалії Православній церкві в Україні. Позов розгляне окружний адміністративний суд міста Києва

Про це повідомляє прес-служба суду на своєму сайті, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що підготовче засідання назначили на 13 листопада.

"Позивач просить суд встановити відсутність компетенції (повноважень) глави держави втручатися у діяльність церкви та релігійних організацій, зокрема, шляхом підписання та направлення звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні, яке в подальшому було підтримано Верховною Радою України відповідною постановою", - сказано в повідомленні.

 Згідно державного реєстру юридичних осіб, Громадська організація "неурядова організація верховенство права" зареєстрована в Солом`янському районі Києва в червні поточного року.

 Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно президент України Петро Порошенко заявив, що процес прийняття рішення про надання Україні Томосу про створення помісної Української Православної церкви уже вийшов на фінішну пряму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?