Шокуюча правда: у Британії зізналися, хто допоміг Путіну прийти до влади в РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Шокуюча правда: у Британії зізналися, хто допоміг Путіну прийти до влади в РФ

Шокуюча правда: у Британії зізналися, хто допоміг Путіну прийти до влади в РФ
Джерело:  online.ua

Таємна служба розвідки Британії MI6 допомогла очільнику Кремля Володимиру Путіну прийти до влади у Росії. З даною шокуючою заявою виступив екс-голова розвідки сер Річард Дірлов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Як зазначається, Дірлов очолював розвідку Британії у 1999-2004 роках. Тоді ж Володимир Путін переміг на своїх перших президентських виборах. За словами Дірлова, колишній офіцер КДБ у Лондоні звернувся із проханням про допомогу до MI6.

"Офіцер запитав, чи Тоні Блер, будучи прем'єр-міністром, не хоче відвідати прем'єру опери "Війна і Мир" Сергія Прокоф'єва у Маріїнському театрі у Санкт-Петербурзі разом з Путіним... У Лондоні довго обговорювали це запрошення і, зрештою, погодились. Ми вирішили, зваживши всі за і проти, що це незвичайний і унікальний шанс. І при прийняли запрошення", – зізнався Дірлов.

Він наголосив, що тепер британська спецслужба "сильно шкодує", що допомогла Путіну "додати блиску" своїй репутації. Дірлов виправдався, що у той період стосунки Лондона і Кремля "були досить хорошими".

"Потім почали заважати різні дрібниці, а дрібниці переросли в дещо велике", – сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Великої Британії прийняла рішення створити нову військову базу в Норвегії на кордоні з Росією, куди будуть відправлені 800 британських військовослужбовців. Таку відповідь Лондон приготував на погрози Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?