Гройсман зробив важливу заяву про пенсії та підвищення ціни на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман зробив важливу заяву про пенсії та підвищення ціни на газ

Гройсман зробив важливу заяву про пенсії та підвищення ціни на газ
Джерело:  online.ua

Україна продовжує переговори з МВФ щодо оптимальної ціни на газ для населення. Київ розраховує, що зможе "з мінімальними втратами вийти з цієї ситуації".

З такою заявою виступив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

Гройсман запевнив, що переговори з МВФ щодо підвищення ціни на газ тривають, але вони конструктивні. У Фонді, за його словами, розуміють реальну ситуацію і оцінюють реальні доходи українців.

За словами українського прем'єр-міністра до вирішення питання про підвищення ціни на газ докладають усіх зусиль, не тільки Кабмін, але і глава Верховної Ради, і президент України. Гройсман підкреслив, що особисто він проти підвищення цін на комуналку та газ, так як це "дуже сильно вдарить по українцях".

"Ми ж знаємо, що сьогодні люди живуть не в тих достатках, в яких хотілося. І цей платіж є дуже важким", - заявив глава уряду.

Також український прем'єр-міністр анонсував нове підвищення пенсій в Україні. За його словами, воно відбудеться з 1 березня 2019 року.

"Ми підвищуємо пенсії, але я б хотів, щоб українські пенсіонери отримували ще більше. Вже з 1 березня ми проіндексуємо пенсії і це буде системне підвищення, щороку. Але важкі завдання не виконуються миттєво", - підкреслив він.

Гройсман додав, що зараз перед ним стоїть два важливих завдання - не допустити краху економіки України через невиконання зобов'язань перед МВФ, але і захистити українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, на скільки можуть зрости ціна на газ. За прогнозами НБУ, зростання тарифів очікується на 25%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?