Паспортний скандал: Україна підготувала радикальну відповідь Угорщині
Категорія
Політика
Дата публікації

Паспортний скандал: Україна підготувала радикальну відповідь Угорщині

Паспортний скандал: Україна підготувала радикальну відповідь Угорщині
Джерело:  online.ua

Якщо Будапешт до кінця цього тижня не відкличе свого консула з Берегово, то Україна вишле його сама.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у відеозверненні, розміщеному на його сторінці в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Клімкін зазначив, що видаючи угорські паспорти на українському Закарпатті, Будапешт порушив Віденську конвенцію про консульські відносини. На підставі цього Київ запропонував угорському главі МЗС відкликати свого консула з Берегово до кінця тижня - якщо цього не станеться, то Київ надішле ноту угорській стороні про його висилку.

Міністр закордонних справ впевнений, що паспортний скандал між Україною і Угорщиною вигідний третій стороні. Він переконаний, що цією ситуацією обов'язково скористається Москва.

"Дії Росії не в інтересах угорців Закарпаття, вони, звичайно, не в інтересах Угорщини. Це в першу чергу повинні враховувати. І я застерігаю всіх від "наїздів" - вибачте за недипломатичний мову - або цькування угорців Закарпаття", - підкреслив Клімкін.

Він додав, що Київ з Будапештом буде діяти "ввічливо, але дуже жорстко". Клімкін також звернув увагу на те, що необхідна дискусія про умови українського громадянства, так як вона актуальна не тільки для українців з угорськими та румунськими паспортами, а й для українців з громадянством Канади, які хотіли б допомагати працювати в Україні, але не можуть через проблеми з громадянством.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український президент Петро Порошенко відреагував на паспортний скандал на Закарпатті. Він заявив, що захищатиме інтереси українців, незалежно від їх місцезнаходження, підкресливши, що згоден з усіма заходами, які пропонує застосувати МЗС України щодо Угорщини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?