Референдум провалився: Росія виступила з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Референдум провалився: Росія виступила з гучною заявою

Референдум провалився: Росія виступила з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Російська влада заявила, що референдум щодо зміни назви Македонії провалився, зазначивши, що македонські виборці проігнорували нав’язаний ззовні вибір.

Про це йдеться у заяві  МЗС РФ, передає ONLINE.UA.

"Явка 36,8% не дозволяє визнати плебісцит таким, що відбувся (для цього необхідно 50%) і недвозначно свідчить, що македонські виборці віддали перевагу бойкотувати грубо нав'язувані ззовні Скоп'є і Афінам рішення – провідні політики з країн НАТО та Євросоюзу безпосередньо брали участь у розгорнутій пропагандистській кампанії, без сорому втручаючись у внутрішні справи цієї балканської країни" - сказано в повідомленні.

Російська влада побачила прискорене втягування Македонії у НАТО у тому, що керівництво ЄС і Альянсу привітало результати референдуму.

 "Наша принципова позиція залишається незмінною: довгострокове рішення може бути знайдено тільки самими сторонами, без втручання ззовні, виключно в рамках правового поля і з опорою на широку громадську підтримку" - заявили в МЗС РФ.

Нагадаємо, референдум про зміну назви Македонії визнали таким, що не відбувся, через низьку явку виборців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Москві висловили впевненість, що договір про дружбу з Україною буде відновлено, як тільки криза у відносинах між сусідніми країнами буде подолана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?