Росія позбудеться долара: Путін підтримав резонансну ідею
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія позбудеться долара: Путін підтримав резонансну ідею

Росія позбудеться долара: Путін підтримав резонансну ідею
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін підтримав ініціативу про зниження залежності російської економіки від долара. При цьому він не погодився на повну відмову від американської валюти.

Про це повідомив глава ВТБ Андрій Костін в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє ONLINE.UA.

Костін відзначив, що ідею перевести всі розрахунки по експортно-імпортних операціях в рублі і в валюту тих країн, з якими ведеться торгівля, раніше підтримали міністр економічного розвитку Росії Максим Орєшкін і заступник голови Мінфіну РФ Олексій Моїсеєв. Позитивно про ініціативу щодо відмови від долара реагували і в Кремлі - прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що ідея відмовитися від американського долара є природною реакцією на непередбачувану поведінку США.

Слід зазначити, що раніше Путін вже коментував ідею про відмову Росії від долара і перехід на торгівлю в національних валютах. Але він зауважував, що Москва буде рухатися поступово в цьому напрямку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії впевнено заявили, що швидко позбудуться долара.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?