Скрипаль видав розвідці Британії важливий секретний компромат на главу Радбезу Росії - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Скрипаль видав розвідці Британії важливий секретний компромат на главу Радбезу Росії - ЗМІ

Скрипаль видав розвідці Британії важливий секретний компромат на главу Радбезу Росії - ЗМІ

Колишній російський розвідник Сергій Скрипаль, якого отруїли "Новачком" в британському Солсбері, видав розвідці Великої Британії важливий секретний компромат на екс-главу російського ФСБ Миколу Патрушева, який зараз очолює Раду безпеки РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Про злитий секретний компромат на Патрушева повідомив сам Сергій Скрипаль в 2017 році під час інтерв'ю з журналістом ВВС Марком Урбаном. Ця інформація була оприлюднена Урбаном в книзі "Справа Скрипаля. Життя і майже смерть російського шпигуна" (The Skripal Files: The Life and Near Death of a Russian Spy), яка скоро вийде в друк.

Повідомляється, що Скрипаль розповів британській розвідці про секретні корупційни схеми в Росії в 90-і роки, до яких причетний Патрушев. Ці дані були засекречені на найвищому рівні Росії і раніше їх вже намагався передати західним спецслужбам колишній офіцер ВМС РФ, який разом зі Скрипалем працював в російській військовій розвідці.

Сергій Скрипаль повідомив, що його товариш по службі після цього був знайдений мертвим - він не виключає, що його задушили у військовому госпіталі після допиту російськими спецслужбами. Але тоді в Москві заявили, що даний офіцер покінчив життя самогубством, що на думку Скрипаля, є обманом, про що свідчать кілька відрізаних пальців у вбитого чоловіка.

Британська розвідка вважає, що Скрипаль уникнув тієї ж долі лише тому, що під час російських допитів він не згадав мережу корупції, що веде до Патрушева. Але не виключає, що ця інформація стала однією з причин замаху на його життя в Солсбері.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що один з агентів ГРУ РФ, який брав участь в отруєнні колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в британському Солсбері, раніше воював в Чечні і Україні. Йдеться про Руслана Боширова, справжнє ім'я якого Анатолій Чепіга. Також не виключається, що він брав участь в операціях з вивезення з України екс-президента Віктора Януковича і в захопленні Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?