У Путіна не буде виходу: в Україні представили детальний план по миротворцям ООН на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Путіна не буде виходу: в Україні представили детальний план по миротворцям ООН на Донбасі

У Путіна не буде виходу: в Україні представили детальний план по миротворцям ООН на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій розробили план по введенню миротворчої місії ООН на Донбас. Якщо його підтримають союзники України, то у Росії не буде виходу і доведеться погодитися з ним, повідомляє ONLINE.UA.

У детальному плані по введенню миротворчої місії ООН передбачено три компонента - військовий, поліцейський і цивільний. Військовий компонент буде відповідати за розведення сил, роззброєння, демілітаризацію та размінування територій. Поліцейська місія полягатиме в підтримці правопорядку, підготовці кадрів, відновлення довіри до поліції, комунікації поліції з місцевим населенням і захисті майна.

Цивільний компомнент миротворчої місії ООН на Донбасі, за планом МТОТ, буде відновлювати системи освіти, культури та охорони здоров'я на окупованих територіях, контролювати проведення місцевих виборів, відновлювати економіку та інфраструктуру регіону, займатися питаннями повернення внутрішньо пермещених осіб додому, а також гуманітарної та міжнародної допомоги.

Слід зазначити, що Москва виступає категорично проти введення миротворців ООН на Донбас. Кремль погоджується лише на те, що миротворча місія може бути введена тільки на лінію розмежування і з обмеженим мандатом, в який входитиме тільки охорона спостерігачів ОБСЄ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава російського МЗС Сергій Лавров на Генасамблеї ООН назвав умови Москви на введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?