НАТО: Росія намагається зірвати ще один важливий договір
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО: Росія намагається зірвати ще один важливий договір

НАТО: Росія намагається зірвати ще один важливий договір
Джерело:  online.ua

Генеральний секретер НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі стурбовані тим, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Про це він повідомив на прес-конференції у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"Ми залишаємось стурбованими тим, що Росія не поважає свої міжнародні зобов'язання, включаючи Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який зараз перебуває під загрозою через дії Росії. Дуже важливо, щоб Росія відповіла на цю стурбованість конкретно та прозоро", - сказав Столтенберг.

Також в Альянсі вказали на розробку Росією нової ракети наземного базування великого радіусу дії - 9М729.

 "Росія не надала жодної конкретної інформації про ці ракети. Всі союзники погоджуються, що це порушення домовленостей", - додав Столтенберг.

Варто зазначити, що Росія минулого року випробувала ракети цього типу і в Кремлі заявляли, що їх створення не порушує договір про ліквідацію ракет.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Альянс готується розширити сили швидкого реагування в Європі для протидії Росії в разі нападу.  Додаткові 30-тисячні сили будуть оснащені сотнями бойових кораблів і літаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?