В Україні значно зросли ціни на алкоголь і очікується серйозне подорожчання сигарет
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні значно зросли ціни на алкоголь і очікується серйозне подорожчання сигарет

В Україні значно зросли ціни на алкоголь і очікується серйозне подорожчання сигарет
Джерело:  online.ua

З 2 жовтня в Україні значно подорожчав алкоголь. Мінімальні ціни на алкогольну продукцію піднялися на 5-20%, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Подорожчання алкоголю в Україні провели на підставі постанови уряду, яке було ухвалене 5 вересня 2018 року. Відтепер, ціна на 0,5-літрову пляшку горілки складає мінімум 89,4 гривень, пляшка сухого вина обійдеться мінімум в 42 гривні, а ціни на шампанське будуть стартувати від 89 гривень. Також на 7-9% подорожчали коньяк, віскі, ром і джин.

Це перший етап подорожчання алкоголю в Україні. Другий очікується з 1 січня 2019 року, коли акцизи зростуть на 9%.

Слід зазначити, що незабаром в Україні також відбудеться подорожчання сигарет. Кабмін вніс до Верховної Ради законопроект, в якому пропонує додатково проіндексувати ставки акцизів на 9%, при тому що в Податковому кодексі закріплено щорічне зростання ставки акцизу на сигарети на 20%.

За оцінками виробників тютюнової продукції, ставки акцизного податку в 2019 році сукупно зростуть майже на 31%, що з часом позначиться і на ціні сигарет в роздробі. Якщо буде введена додаткова індексація акцизу, то пачка сигарет в середньому подорожчає на 8-10 гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український глава Петро Порошенко підписав закон про заборону продажу алкоголю в нічний час. Цей закон дає право місцевій владі обмежувати продаж алкогольних напоїв в певний час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?