Південна Корея розповіла, скільки ще ядерної зброї є у КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея розповіла, скільки ще ядерної зброї є у КНДР

Південна Корея розповіла, скільки ще ядерної зброї є у КНДР
Джерело:  online.ua

Міністр південної Кореї у справах об’єднання Чо Мьон Гьон заявив, що в розпорядженні КНДР знаходиться від 20 до 60 одиниць ядерної зброї, передає ONLINE.UA з посиланням на AP.

За його словами, такі дані надійшли від служби національної розвідки південнокорейської республіки.

"Ймовірно, міністр ненавмисно розкрив інформацію про ядерний арсенал КНДР, оскільки сказав це, відповідаючи на одне з питань від депутата під час засідання в парламенті Південної Кореї. Його заява стала першим публічним коментарем про оцінку Південною Кореєю ядерного потенціалу північного сусіда", - сказано в повідомленні.

У відомстві пізніше зазначили, що коментар Чо Мьон Гьона не означає, Що Південна Корея прийме Північну Корею в якості ядерної держави, а дипломатичні зусилля Сеула з денуклеаризації КНДР триватимуть.

Нагадаємо, раніше Дональд Трамп заявив, що швидше за все знову зустрінеться з північнокорейським лідером Кім Чен Ином, оскільки тепер між ними з’явилося взаєморозуміння. В свою чергу лідер Північної Кореї Кім Чен Ин стверджує, що влада Сполучених Штатів Америки намагається своїми санкціями "задушити корейський народ". Він підкреслив, що вже готує серйозну відповідь на ці "ворожі спроби".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МЗС КНДР заявили, що прогрес в питанні денуклеаризації буде неможливий,  якщо Білий дім у відносинах з Північною Кореєю буде використовувати "старі сценарії".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?