В Україні хочуть ввести адміністративну відповідальність за булінг
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні хочуть ввести адміністративну відповідальність за булінг

В Україні хочуть ввести адміністративну відповідальність за булінг
Джерело:  online.ua

У першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект, спрямований на протидію булінгу у навчальних закладах - він передбачає адміністративну відповідальність. "За" проголосували 228 нардепів, передає ONLINE.UA.

За цькування дітей планують встановити відповідальність. Так, булінг тягне за собою накладення штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ж випадки булінгу приховуватимуть педагоги, наукові співробітники, керівники або засновники навчального закладу, це каратиметься у вигляді штрафу від 20 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (у залежності від виду вчиненого правопорушення) – від 340 до 3400 гривень.

Окрім того, наголошується, що керівники освітніх закладів повинні затверджувати і оприлюднювати план заходів для боротьби з цим явищем і розглядати заяви від учнів та їхніх батьків про випадки булінгу.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) повідомляє, що в Україні з булінгом у колі однолітків стикалися близько 67% дітей. Варто зазначити, що половина цих дітей нікому про інцидент не розповідали. Також відомо, що Україна входить до першої десятки європейських країн за поширеністю булінгу серед 11-15-річних дітей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОЗ у зв’язку зі спалахом кору в Україні, в результаті якого вже померло семеро людей, шестеро з яких — діти, назвали протипоказання до щеплень КПК, які спрямовані на боротьбу з небезпечною недугою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?