Ми їх знищимо: США висунули РФ гучну погрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми їх знищимо: США висунули РФ гучну погрозу

Ми їх знищимо: США висунули РФ гучну погрозу
Джерело:  online.ua

Постійна представниця США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон заявила, що Росія повинна припинити розробку ракети, яка порушує Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, в іншому випадку США спробують знищити її до того, як вона почне функціонувати.

Про це вона повідомила на прес-конференції у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"Контрзаходи (з боку США, - ред.) полягатимуть у тому, щоб усунути ракети, які розробляються Росією у порушення домовленості. Ми зі свого боку намагаємося не робити нічого, що може порушити договір, який дозволяє проводити дослідження, але не розвивати ракетні програми, і ми ретельно дотримуємося вимог договору, поки Росія порушує його", - сказала Гатчісон.

Вона мала на увазі російські ракети наземного базування великого радіусу дії 9M729, які, на думку США, порушують заборону на крилаті та балістичні наземні ракети середньої дальності.

Гатчісон наголосила, що РФ повинна повернутися до дотримання Договору РСМД, в іншому випадку країни НАТО будуть змушені вжити додаткові дії для забезпечення своєї безпеки.

"Нинішні порушення договору російською стороною є неприйнятними", - підкреслила дипломатка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретер НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі стурбовані тим, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?