США жорстко відреагували на поставку Росією ракетних комплексів до Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

США жорстко відреагували на поставку Росією ракетних комплексів до Сирії

США жорстко відреагували на поставку Росією ракетних комплексів до Сирії
Джерело:  online.ua

Влада РФ повідомила про завершення постачання ракетних комплексів С-300 до Сирії. Офіційний Вашингтон у відповідь заявив що подібні дії - є "серйозною ескалацією конфлікту", передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Голова Міноборони РФ зазначив, що ці заходи потрібні в першу чергу "для захисту російських військових".

"Ми завершили поставку комплексів С-300. Це включає в себе 49 одиниць техніки: локатори підсвічування, звісно, основні системи визначення, машини управління і чотири пускові установки", – заявив Сергій Шойгу.

Трохи пізніше з'явилася реакція США на ці заяви. Голова прес-служби Держдепартаменту Гезер Науерт заявила, що США вважали б серйозною ескалацією поставку в Сирію російських зенітних ракетних систем (ЗРС) С-300, проте Вашингтон ще не отримав підтверджень того, що відповідні поставки були здійснені.

"Це було б чимось на зразок серйозної ескалації того, що відбувається в Сирії, проте я не можу підтвердити (цю інформацію). Більше я нічого сказати не можу", - відповіла Науерт на питання представників ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що постпред США при ООН Ніккі Хейлі стверджувала, що Білий дім не працює над тим, щоб усунути Башара Асада з поста президента Сирії. Вона вважає, що сирійський народ не довірить Асаду управління країною, тому його відставка — лише питання часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?