СБУ: Росія може готувати захоплення церков в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ: Росія може готувати захоплення церков в Україні

СБУ: Росія може готувати захоплення церков в Україні
Джерело:  online.ua

Заступник глави СБУ Віктор Кононенко заявив, що Росія може готувати провокації з захопленням культових споруд в Україні та акції протесту, щоб схилити керівництво України до мирних угод на вигідних агресору умовах, передає ONLINE.UA.

За його словами, СБУ очікує інспірування захоплень культових споруд одній з конфесій нібито представниками праворадикальних націоналістичних організацій, що дозволить у подальшому інспірувати силові протистояння та масові акції протесту за участю вірян.

"У подальшому вказаний рух має набути організованої форми, перерости в одночасні акції протесту в різних містах України з подальшим направленням делегацій до столиці і блокуванням органів державної влади. Росія намагатиметься "створити так званий керований хаос". Мета – схилення керівництва держави до підписання мирних угод на вигідних агресору умовах", - сказав Кононенко.

В СБУ наголосили, що будуть активно з цим боротися.

"Ми бачимо ці наміри і плани, бачимо як їх планують реалізувати, і активно працюємо над недопущенням їх реалізації", - підсумував Кононенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України  Філарет вважає, що загрози і протест Московського патріархату проти автокефалії української церкви є черговим приводом для російського глави Володимира Путіна  втрутитися у внутрішні справи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?