У Харкові голову райадміністрації спіймали на співпраці з ФСБ РФ - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові голову райадміністрації спіймали на співпраці з ФСБ РФ - подробиці

У Харкові голову райадміністрації спіймали на співпраці з ФСБ РФ - подробиці
Джерело:  online.ua

СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області викрила голову адміністрації одного із районів Харкова. Вказано, що він співпрацював з російськими спецслужбами, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомтсва.

Зазначається, що 3 роки тому чиновник під час перебування в анексованому Криму був завербований представниками ФСБ для виконання завдань на шкоду державній безпеці України.

"Зустрічі з кураторами відбувалися як на території РФ, так і в третіх країнах... Чиновник, який має допуск до державної таємниці, також активно використовував для спілкування з росіянами електронну пошту та видані кураторами засоби мобільного зв’язку із спеціальними додатками. Райадміністрація під керівництвом зловмисника фактично саботувала Укази президента із забезпечення "черг" мобілізації на території району", -повідомили в СБУ.

Вказано, що за ініціативою посадовця у Харкові були створені "альтернативні" спілки ветеранів АТО.

"Вони займались не допомогою ветеранам війни на сході, а вимаганням грошових коштів з підприємців міста. Через діяльності цих псевдоспілок також збиралась, систематизувалась та передавалась голові адміністрації інформація щодо особистих даних учасників АТО", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія відправила спецслужби на Донбас для участі в розслідуванні вбивства ватажка "ДНР" Олександра Захарченко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?