Україна і Польща підписали новий газовий контракт
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна і Польща підписали новий газовий контракт

Україна і Польща підписали новий газовий контракт
Джерело:  online.ua

Польський нафтогазовий гігант Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) підписав контракт з Energy Resources of Ukraine (ERU) на поставку природного газу оператору системи передачі "Укртрансгаз", передає ONLINE.UA з посиланням на пресс-службу польської компанії.

Як вказано в повідомленні, поставка 200 млн кубометрів газу здійснюватиметься із жовтня 2018 року по 1 травня 2019 року. Газ буде використовуватися для власних потреб оператора української газотранспортної системи "Укртрансгаз".

Зазначається, що для PGNiG українська ERU є стратегічним партнером на цьому ринку. Обидві компанії почали співпрацю в області поставок для "Укртрансгазу" в квітні 2017 року.

"З серпня 2016 року до кінця червня 2018 року PGNiG експортувала в Україну понад 1,3 млрд кубометрів природного газу. Йдеться про зріджений природний газ з Катару, США або Норвегії, газ з європейських ринків і газ, що видобувається PGNiG у Польщі", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кличко підкреслив, що робить все можливе, аби в найкоротший термін підписати угоду на газопостачання з НАК "Нафтогаз". Він вважає, що ключовим кроком для врегулювання спору з "Нафтогазом" стало рішення уряду про надання субвенції на погашення різниці в тарифах на комунальні послуги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?