Росія активно готується до дедоларизації економіки: як і навіщо
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія активно готується до дедоларизації економіки: як і навіщо

Росія активно готується до дедоларизації економіки: як і навіщо
Джерело:  online.ua

Глава Мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін заявив, що російські міністерства і центробанк вже підготували пропозиції по дедоларизації економіки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Певний набір пропозицій з нашого боку, від Міністерства фінансів і Центрального банку, підготовлений. Це стимулюючі заходи, які роблять такого роду операції більш ефективними, більш простими та зручними для компаній", - сказав він.

Окрім того, Орєшкін пояснив, щомова йде про створення комплексу стимулюючих заходів для того, щоб користуватися іншими валютами було зручніше. За словами російського міністра, подібний процес вже йде з Китаєм.

Варто зазначити, нещодавно заступник міністра фінансів РФ Олексій Моісеєв заявив, що про повну заборону долара в Росії не йдеться. Він додав, що Росія може досягти істотного прогресу в дедоларизації через 1,5-2 роки.

Ще в серпні поточного року заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що Росія буде форсувати процес відходу від долара як засобу взаємних розрахунків через нові американські санкції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада РФ придумала, як можна захистити свою економіку  від нових потужних санкцій офіційного Вашингтону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?