НАТО терміново посилює оборону - відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО терміново посилює оборону - відома причина

НАТО терміново посилює оборону - відома причина
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс терміново прийняв рішення посилити свою кібероборону, підключаючи національні наступальні кібернетичні можливості країн-членів.

Про це він повідомив перед початком міністерської зустрічі в Брюсселі, передає ONLINE.UA.

Столтенберг підкреслив, що на даний момент блок спостерігає зростання числа кібератак, вони стають все більш складними і витонченими.

"Саме з цієї причини НАТО дуже багато робить для захисту в кіберпросторі. Ми бачимо, як кіберзасоби використовуються для втручання у внутрішню політику, проводяться атаки на критичні об'єкти інфраструктури і кіберсфера буде важливою складовою майбутніх конфліктів", - сказав він.

За словами генсека, з цієї причини було ухвалено рішення, що кібератака може призвести до активації статті 5 (про колективний захист у разі нападу на одну з країн НАТО, - ред.) і кібероперації сьогодні прирівнюються до операцій на суші, на морі або в повітрі.

"У рамках нової системи командування ми створюємо спеціальний Центр кібероперацій. Крім цього, ми збільшимо кількість навчань, активізуємо наші зусилля в цій сфері", - сказав Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  офіційний Київ готує до підписання угоду між Кабінетом міністрів та НАТО  про реалізацію проекту трастового фонду зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та протидії саморобним вибуховим пристроям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?