Безрозсудна поведінка: Британія висунула РФ гучне звинувачення
Категорія
Політика
Дата публікації

Безрозсудна поведінка: Британія висунула РФ гучне звинувачення

Безрозсудна поведінка: Британія висунула РФ гучне звинувачення
Джерело:  online.ua

Влада Британії звинуватила ГРУ РФ у організації "невибіркових та безрозсудних" кібератак по всьому світу, які направлені проти політичних інститутів, бізнесу, медіа і спорту. Дану заяву опублікувало МЗС країни, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Представники відомства зазначили, що ГРУ Росії, яке "діяло під назвами Fancy Bear, Pawnstorm і Tsar Team", "майже напевно" несе відповідальність за ряд серйозних хакерських нападів на країни, зокрема США, Британію та саму РФ (наприклад, кібератака на Національний комітет Демократичної партії США у 2016 році).

"Дії ГРУ РФ є невибірковими та безрозсудними: вони намагаються підривати та втручатися у вибори в інших країнах, вони навіть готові зашкодити російським компаніям та громадянам РФ", - заявив глава МЗС Британії Джеремі Хант.

Він додав, що Британія разом із союзниками буде викривати та відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність.

Як повідомляв ONLINE.UA,  ставлення жителів Великої Британії до режиму президента Росії Володимира Путіна різко погіршилося  після отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?