Обійдемося без масштабних бойових дій: Путін виступив з обнадійливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Обійдемося без масштабних бойових дій: Путін виступив з обнадійливою заявою

Обійдемося без масштабних бойових дій: Путін виступив з обнадійливою заявою
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін допустив, що масштабних бойових дій в сирійському Ідлібі вдасться уникнути. За його словами, Туреччина докладає максимальних зусиль по деескалації конфлікту в Сирії, сприяючи виведенню важкого озброєння і бойовиків з регіону.

З такою заявою Путін виступив під час зустрічі з канцлером Австрії Сетастіаном Курцем в Москві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Бойові дії заради бойових дій не потрібні", - заявив Путін, коментуючи ситуацію в Сирії.

Він зазначив, що Росія солідарно працює з турецькими парнтерами в Сирії, підкресливши, що Анкара серйозно виконує свою частину зобов'язань в Ідлібі. За словами Путіна, російські та турецькі патрулі продовжать спільну роботу, спрямовану на виведення бойовиків і важкого озброєння з Ідліба.

У свою чергу Курц висловив надію, що з Сирії найближчим часом будуть виведені усі іноземні війська, в тому числі іранськи. На думку канцлера Австрії, це дозволить закінчити війну в Сирії, за яку, як і в Україні, несе відповідальність Росія.

Нагадаємо, в Сирії з 2011 року йде війна. На території країни знаходяться військові з Росії, Ірану, Туреччини, а також США і Франції. Раніше Вашингтон заявляв про намір вивести американських військових з Сирії, але після змінив рішення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія поставила до Сирії ракетні комплекси С-300, що в США розцінили як "серйозну ескалацію конфлікту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?