Процес досі не завершений: Меркель зробила важливу заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Процес досі не завершений: Меркель зробила важливу заяву

Процес досі не завершений: Меркель зробила важливу заяву
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що процес об'єднання німців Сходу та Заходу ще не завершився, та закликала політиків та громадян до діалогу. З даною заявою вона виступила у День німецької єдності, передає ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

Політикиня додала, що вона все ще чудово пам'ятає сповнений емоціями день возз'єднання Німеччини у 1990 році.

"28 років потому ми, однак, знаємо, що те, що ми називаємо німецькою єдністю, є процесом та довгим шляхом. Саме тому важливо "чути один одного", причому це стосується не лише політиків, але й громадян", - зауважила Меркель.

Варто зазначити, що цього разу основні урочисті події Дня німецької єдності відбуваються в столиці Берліні. Жителів міста та його гостей запросили на народне свято неподалік Бундестагу.

Святкування почалося з екуменічної літургії в Берлінському соборі, після якої президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав до активнішого суспільного діалогу в Німеччині.

"Ми повинні дивитися вперед та утримувати єдність суспільства", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Меркель провела телефонні переговори з президентом України Петром Порошенко, в ході яких поінформувала українського лідера про результати переговорів з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?