Нехай особисто подивиться на пекло, влаштоване Путіним: Порошенко запросив Сальвіні на Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Нехай особисто подивиться на пекло, влаштоване Путіним: Порошенко запросив Сальвіні на Донбас

Нехай особисто подивиться на пекло, влаштоване Путіним: Порошенко запросив Сальвіні на Донбас
Джерело:  La Repubblica

Український глава Петро Порошенко впевнений, що міністр внутрішніх справ Італії Матео Сальвіні, який підтримує російського главу Володимира Путіна і виступає за зняття санкцій ЄС з Росії, не здогадується про глибину тієї трагедії, яку переживає Україна з вини Кремля. Він запросив кремлівського лобіста на Донбас, щоб він особисто подивився на те пекло, яке там влаштував Путін.

З такою заявою виступив Порошенко в інтерв'ю газеті La Repubblica, повідомляє ONLINE.UA.

"Я хотів би привезти Сальвіні на Донбас. Я б показав йому школи та ринки, розбомблені російськими, мертвих дітей, а також дітей-сиріт і вдів військових, зруйновані міста ... І я впевнений, що він тоді зрозуміє, наскільки необхідні санкції проти Москви", - заявив Порошенко.

Український глава зазначив, що при зустрічі з Сальвіні він би нагадав йому, що "цінності важливіші за гроші", тому краще дотримуватися зобов'язань перед ЄС, ніж вести будь-які справи з Росією.

"Сальвіні я також міг би розповісти про жахливі умови життя українських в'язнів в російських в'язницях або про переслідування 350 тисяч кримських татар, які не взяли російські паспорти після незаконної анексії Москви. Такі порушення міжнародного права, які вже привели до одинадцяти тисяч смертей, повинні викликати протест у будь-якого поважаючого себе політика", - додав Порошенко.

Президент України, коментуючи незаконні дії Росії в Україні, назвав Путіна "не дияволом, а імператором, який має намір поглинути Україну, незважаючи на думку народу". Порошенко не виключає, що завтра те ж саме російський президент може зробити і з Сардинією, влаштувавши там фейковий референдум.

Порошенко висловив впевненість, що раптом Путін назве Сардинію "російською", так кожен італієць почне боротися за цю територію, закликаючи до підтримки весь світ.

"Таким же чином я очікую від усіх, в тому числі від Італії, боротися проти російської військової окупації моєї країни. Ми не просимо солдат. Ми просимо тільки, щоб Європейський Союз залишався на нашому боці, адже залишатися єдиними - це єдиний спосіб бути сильніше, адже на Донбасі ми не тільки захищаємо наш національний суверенітет, ми також є демократичним форпостом Європи проти амбіцій Москви", - підсумував Порошенко.

Нагадаємо, раніше глава МВС Італії Матео Сальвіні неодноразово висловлював свою прихильність політиці Путіна. Він називав "законним" захоплення Росією українського Криму, і навіть виходив на Червону площу в футболці з зображенням російського лідера, висловлюючи тим самим своє захоплення Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Італії виступили за зняття санкцій ЄС з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?