Неочікувано: Курц підтримав "Північний потік-2" на зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Курц підтримав "Північний потік-2" на зустрічі з Путіним

Неочікувано: Курц підтримав "Північний потік-2" на зустрічі з Путіним
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастьян Курц в ході зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним підтримав проект "Північний потік-2", який доставлятиме російський газ у Європу в обхід України, передає ONLINE.UA з посиланням на Kurier.at.

За його словами, йдеться про забезпечення енергетичної безпеки Європи через різні джерела і маршрути. Канцлер також підкреслив, що Європейський Союз має свої інтереси і в той же час діє "відповідально".

Окрім того, політик стверджує, що європейські країни-учасниці проекту газопроводу підтримують його будівництво.

"Я хочу вас запевнити, що європейські країни, які беруть участь в цьому проекті підтримують цей проект, ставляться до нього позитивно і хочуть реалізувати спільно", - заявив Себастьян Курц.

 Також австрійський канцлер наголосив на необхідності зберегти за Україною статус держави-транзитера.

"Інтереси України як важливої транзитної країни повинні бути збережені", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  віце-канцлер Австрії назвав санкції проти Росії "болючими" і закликав скасувати їх, так як вони негативно відбиваються на економіці багатьох країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?