В Україні продовжили "особливий статус" Донбасу: що це значить
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні продовжили "особливий статус" Донбасу: що це значить

В Україні продовжили "особливий статус" Донбасу: що це значить
Джерело:  online.ua

У четвер, 4 жовтня, депутати Верховної ради прийняли президентський закон, який передбачає продовження "особливого статусу" Донбасу. Даним законом українські парламентарії продовжили "особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" до 31 грудня 2019 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ВР.

За продовження "особливого статусу" Донбасу проголосували 245 депутатів. Перед голосуванням до них звернулася віце-спікерка Ради і представниця президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, яка пояснила, що даний закон має виключно технічний характер і не вступить в силу до тих пір, поки Путін не виведе російські війська зі сходу України.

Геращенко також зазначила, що продовження закону про "особливий статус" Донбасу дозволить західним союзникам України продовжувати санкційний тиск на Москву. Він також продемонструє всьому світові, що Київ дотримується Мінських угод і прагне повернути Донбас під свій контроль.

Слід зазначити, що раніше Вашингтон закликав Київ продовжити особливий статус Донбасу на законодавчому рівні. З такою рекомендацією виступив спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер.

Нагадаємо, закон про особливий статус Донбасу передбачає введення певного порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу. Але він вступить в силу тільки після того, як зі сходу України будуть виведені всі незаконні збройні формування і військова техніка бойовиків та російських найманців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні представили детальний план по введенню миротворців ООН на Донбас, з яким доведеться погодитися Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?