Світовий банк зробив неочікуваний прогноз щодо зростання економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк зробив неочікуваний прогноз щодо зростання економіки України

Світовий банк зробив неочікуваний прогноз щодо зростання економіки України
Джерело:  interfax.com.ua

Світовий банк неочікувано погіршив прогноз зростання ВВП України у 2018 році до 3,3%. З даною заявою виступив провідний економіст представництва СБ в Україні, Білорусі та Молдові Фарук Кхан, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що в 2019 році СБ очікує зростання ВВП на рівні 3,5% ВВП. Варто зазначити, що президент Петро Порошенко очікує зростання ВВП у настопному році на рівні "далеко за 3%".

"ВВП України у другому кварталі 2018 року зріс на 3,8% у річному вимірі проти очікуваних НБУ 3,2%, опублікованих в Інфляційному звіті за липень 2018 року. Втрати від банківської кризи 2014–2017 років в Україні в USAID оцінили в 40% валового внутрішнього продукту", - сказано в повідомленні.

До слова, нещодавно стало відомо, що Світовий банк займається підготовкою гарантійної операції на 650 мільйонів доларів на підтримку основних реформ для економічного зростання, фіскальної стійкості і поліпшення управління в Україні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, якщо Україна відмовиться виконувати умови МВФ, в числі яких підвищення цін на газ для населення, то  опиниться на межі дефолту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?