"Обмін" Сенцова на засуджених в США росіян: з'явився перший коментар МЗС Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Обмін" Сенцова на засуджених в США росіян: з'явився перший коментар МЗС Росії

"Обмін" Сенцова на засуджених в США росіян: з'явився перший коментар МЗС Росії
Джерело:  online.ua

МЗС Росії розцінив як дезінформацію дані про те, що Москва нібито готова обміняти українського політв'язня Олега Сенцова на заарештованих в США трьох росіян - Марію Бутіну, Костянтина Ярошенка та Віктора Бута.

З такою заявою виступила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова на брифінгу, онлайн-трансляція якого велася в Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

Захарова підкреслила, що в російському дипвідомстві з подивом відреагували на інформацію про наміри Росії щодо обміну Сенцова. Вона запевнила, що ніякої подібної домовленості не існує.

Раніше в Кремлі також заявили, що не знають про ініціативу обміняти Сенцова на засуджених в США росіян. При цьому в Держдепі США заявили, що не стали б обговорювати ці умови з Кремлем, так як вони свідчать про те, що Москва в черговий раз демонструє неповагу до прав людини, верховенства закону і суверенітету України.

Раніше ONLINE.UA повідомлялось, що в Україні також відреагували на ідею Москви обміняти Сенцова на засуджених в США росіян. У МЗС України виступали з упевненістю в тому, що Вашингтон не буде домовлятися з Кремлем через голову Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?