Вчені розвіяли міф про користь вина
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені розвіяли міф про користь вина

Вчені розвіяли міф про користь вина
Джерело:  online.ua

Вчені з американського Університету Вашингтона в Сент-Луїсі розвіяли міф про корисність вина, а також зробили доволі несподівані висновки, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

Вказано, що вони детально проаналізували дані кількох досліджень про вплив вина на організм і дійшли висновку, що вживання однієї-двох стандартних порцій алкоголю більше трьох разів на тиждень збільшує ризик передчасної смерті на 20 відсотків.

Зазначається, що в цих дослідженнях брали участь близько 400 тисяч осіб у віці 18-85 років.

"Малі дози вина зменшують ризик виникнення серцево-судинних захворювань, але підвищують можливість виникнення раку. Хоча збільшення смертності зафіксовано у людей старше 75 років, ризик розвитку злоякісних пухлин у людей 25 років також зріс", - сказано в повідомленні.

До слова, нещодавно стало відомо - незалежно від кількості випитого алкоголю, він завдає непоправної шкоди здоров’ю. Безпечної дози алкоголю не існує.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  британські вчені спільно з колегами з Франції провели масштабне дослідження, в ході якого прийшли до висновку, що повна відмова від алкоголю небезпечна для здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?