Намагалися викрасти дані щодо катастрофи МН17: подробиці гучного викриття агентів РФ в Нідерландах
Категорія
Світ
Дата публікації

Намагалися викрасти дані щодо катастрофи МН17: подробиці гучного викриття агентів РФ в Нідерландах

Намагалися викрасти дані щодо катастрофи МН17: подробиці гучного викриття агентів РФ в Нідерландах
Джерело:  Associated Press

Влада Нідерландів повідомила, що в квітні 2018 року вислала чотирьох росіян, які намагалися організувати хакерську атаку проти Організації по забороні хімічної зброї в Гаазі. Ними виявилися співробітники російського ГРУ, у яких були дипломатичні паспорти, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Очільниця міністерства оборони Нідерландів Анк Бейлевелд назвала імена висланих з країни агентів російського ГРУ, які намагалися скоїти масштабну кібератаку - серед них виявилися Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотников і Олексій Мінін.

Бейлевелд зазначила, що співробітники російського ГРУ намагалися отримати інформацію з міжнародного розслідування про катастрофу малазійського "Боїнга" над Донбасом. Вислані росіяни намагалися це зробити шляхом хакерської атаки на сервера ОЗХЗ, де є інформація по катастрофі МН17.

"Ми знали, що російські розвідслужби були зацікавлені в цьому розслідуванні і вжили відповідних заходів", - сказала Бейлевелд, додавши, що влада Нідерландів як і раніше ставлеться до цього насторожено.

ЗМІ дізналися, що росіяни намагалися зламати Wi-Fi-мережу ОЗХЗ з ноутбука, який був пов'язаний з різними країнами, в тому числі з Малайзією. Даній кібератаці запобігли 13 квітня. Росіян депортували в той же день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нідерландах затримали двох російських шпигунів, які намагалися отримати дані з хімлабораторії в швейцарському Шпиці, де досліджується отрута "Новачок", якою намагалися отруїти Сергія Скрипаля з британському Солсбері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?