За Гриценко ймовірним противником у Криму вважали татар, а не Росію, - експерт
Категорія
Події
Дата публікації

За Гриценко ймовірним противником у Криму вважали татар, а не Росію, - експерт

За Гриценко ймовірним противником у Криму вважали татар, а не Росію, - експерт

У програмі «Тема дня» UA: Крим, де обговорювалася напружена ситуація в акваторії Чорного і Азовського морів, екс співробітник ГУР МО України, полковник Дмитро Соболєв заявив, що починаючи з 2004 року, під час армійських навчань в Криму, Росія ніколи не розглядалася українським генштабом як військовий противник. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА "УНІАН".

"Ймовірною небезпекою вважалася можлива висадка морського десанту Туреччини, агресія з боку країн NATO. Але, найбільш імовірною загрозою вважалися збройні повстання кримських татар, незадоволених політикою уряду. Навіть в 2004-2007 роках при демократичному міністрові оборони Гриценко (який ввів замість онуч шкарпетки для солдатів - і це був певний прогрес) Росія не розглядалася як ймовірний противник, здатний на агресію", - зазначив полковник Соболєв.

Інформацію в ефірі «Тема дня» UA: Крим підтвердив і Юрій Сміщук, капітан першого рангу, екс-співробітник ГУР МО України. «Росія, навіть після конфлікту на острові Тузла не розглядалася як потенційний ворог», - підтвердив Сміщук.

Раніше колишній начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони (МО) України , генерал-лейтенант Олександр Скіпальський вже спростовував інформацію про наявність військового плану щодо захисту України від російської агресії, нібито розробленого, за словами самого Анатолія Гриценко, під час його перебування на посаді МО України.

"На жаль, ні керівництво держави, ні МО, ні СБУ, ніхто не реагував на це (ред. - інформацію про загрозу з боку РФ), ніхто не думав, що Росія нападе. Вони просто не погоджувалися з людьми, які про це говорили і не готувалися до можливого нападу", - сказав Скіпальський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?