Росія понесе відповідальність: Пентагон висунув гучні звинувачення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія понесе відповідальність: Пентагон висунув гучні звинувачення РФ

Росія понесе відповідальність: Пентагон висунув гучні звинувачення РФ
Джерело:  online.ua

Очільник Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США згодні зі звинуваченнями Нідерландів і Великої Британії на адресу Росії щодо спроби здійснити кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це він повідомив після зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі, передає ONLINE.UA.

Міністр оборони підкреслив, що Росія повинна нести відповідальність за такі дії, і залучені в ситуацію країни можуть прийняти широкий спектр заходів у відповідь.

"Яким чином ми відповімо на щось подібне, - це політичне рішення з боку залучених країн. Ми будемо їх підтримувати. Росія понесе відповідальність. Ми, наші країни, володіємо широким спектром варіантів відповіді", - сказав голова Пентагону.

За його словами, ця спроба кібератаки демонструє зневагу Росії до міжнародних норм і прав.

Зазначимо, нещодавно Нідерланди оприлюднили інформацію про квітневу спробу російської кібератаки проти ОЗХЗ, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Пентагоні заявили, що військові США і НАТО  можуть не встигнути зупинити російські війська в разі їх вторгнення в Польщу і країни Балтії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?