ЗАЗ виграв судову справу у Польського Держказначейства
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗАЗ виграв судову справу у Польського Держказначейства

ЗАЗ виграв судову справу у Польського Держказначейства
Джерело:  rbc.ua

Варшавський суд (Польща) визнав необгрунтованим позовну заяву Державного казначейства до ЗАЗ щодо FSO. Таким чином доводи Державного Казначейства Польщі були відхилені судом повністю, а претензії визнані безпідставними і необґрунтованими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Варшавський суд визнав необґрунтованим позовну заяву Державного казначейства до ЗАЗ про нібито невиконання додаткових умовних зобов'язань ЗАЗ, які не включені в Інвестиційний план, однак передбачених в приватизаційному договорі від 2005 року з купівлі 4,19% акцій FSO за 100 польських злотих, реальна вартість яких на то час оцінювалися незалежними експертами з великої четвірки в більш ніж мінус 1,2 мільярда злотих.

Казна висунула позов на суму понад 250 млн. Злотих (понад $ 70 млн за поточним курсом), яку Державне казначейство запросило для оплати договірних штрафів. Доводи Державного казначейства були відхилені судом повністю.

«Ми вітаємо це позитивне рішення Варшавського суду. З огляду на деякі «відмінності» нашої судової системи і польської, ми змогли переконатися в тому, що винесення справедливого рішення на користь іноземного інвестора абсолютно нормальне явище, навіть якщо позивачем виступає держава. Це ніщо інше як висока правова культура суспільства, в якому діє принцип верховенства права », зазначив Ігор Сенюта, начальник департаменту майнових відносин Корпорації УкрАВТО.

Нагадаємо, що в четвертому кварталі 2017 року ЗМІ з'явилася інформація про позов, ініційований Державним Казначейством Польщі до Запорізького автомобілебудівного заводу, про нібито невиконання зобов'язань, передбачених в приватизаційному договорі від 2005 року з купівлі акцій FSO.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?