Оголошення лауреата Нобелівської премії миру - дивіться онлайн-трансляцію
Категорія
Світ
Дата публікації

Оголошення лауреата Нобелівської премії миру - дивіться онлайн-трансляцію

Оголошення лауреата Нобелівської премії миру - дивіться онлайн-трансляцію
Джерело:  online.ua

5 жовтня в Осло офіційно оголосять лауреата Нобелівської премії миру. Як відомо, в переліку – 331 кандидат: 216 осіб та 115 організацій. Варто зазначити, що це друга за величиною кількість кандидатів після 2016 року, передає ONLINE.UA.

Українці мають надію, що лауреатом може стати і український режисер Олег Сенцов, який бореться за всіх українських політв’язнів у Росії. Політв'язень Кремля – один із претендентів на Нобелівську премію миру. Зазначимо, що постанову про висунення його кандидатури ще у вересні ухвалила Верховна Рада України.

"Олег Сенцов, на моє глибоке переконання, втілює всі ідеали, які мотивували мене під час моєї мирної боротьби за майбутнє світу. Віра в демократію, в мирні методи боротьби, відмова від ненависті, дії для зміцнення братерства між народами і самопожертва на користь інших несправедливо скривджених людей", - заявив екс-президент Польші Лех Валенса, якому і належить ідея номінувати Сенцова.

Авторитетне видання Time називає головними претендентами на Нобелівську премію миру президента США Дональда Трампа, главу Південної Кореї Мун Чже Іна та навіть лідера КНДР Кім Чен Ина.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські ЗМІ написали, що незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов припинив голодування, якого дотримувався з середини травня. Варто зазначити, що адвокати Сенцова поки цю інформацію не коментували і офіційно не підтверджували.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?